Du tror måske du kender din by, men gør du nu det? Der kan være mange ting i den by, du bor i, som du måske ikke vidste var der, eller du aldrig har set før. Det kan være en oplevelse af udforske din hjemegn nærmere. Det kunne være Birk Centerpark i Herning, der kombinerer det flotte landskab med kunst og kultur i et helt specielt område. Både Henning Larsens tegnestue og Jørn Utzon har tegnet bygninger i området. Du kan læse online nyheder fra dit lokalområde og i byerne tæt på dig. Der kan du læse om hvad der sker, og få inspiration til at komme ud og opleve dit område fra en helt ny side.

Hvad sker der omkring dig

Du kan finde ud af mange ting, fordi det er så nemt at finde information online. Hvis du og din familie vil opleve noget i en weekend, så er det hurtigt lige at tjekke om der sker noget i jeres by. Det kan være en oplevelse i naturen som i gerne vil køre til, eller en mere historisk oplevelse, som fx Jysk Brandmuseum i Kjellerup, tæt ved Herning. Her kan du se hvordan brandbilerne så ud for 40-50 år siden, og du kan få Brandvæsnets historie i tekst og billeder.

Et godt tip

Du kan sætte dig det mål, at besøge et nyt sted hver uge. På den måde vil du hele tiden lære og opleve noget nyt, og du kan eventuelt kombinere det med motion. Hvis du bor Nordenfjords kan det være en vandretur på Brændevinsstien gennem Blokhus Klitplantage. Hvis du alligevel er der kan du besigtige de 2 oldtidshøje. Du kan også søge områdets begivenheder frem, du kan fx læse det lokale stof her. Hvis du bor i Kronjylland, kunne det være et besøg på Lynderup Herregård, mellem Herning og Aalborg?