Flere og flere er begyndt at tilbringe deres sommerferie i Danmark efter Corona pandemien ramte. For nogen handler det om, at de simpelthen ikke havde overvejet muligheden førhen, for andre handler det om, at verden stadig føles en smule usikker at rejse ud i, da der ikke er blevet – og bliver – taget de samme forholdsregler.

Hvis du er en af dem, der endnu gerne vil holde sin ferie i Danmark, så er der god grund til det. Der er masser af forskellige ting at opleve, og du kan sagtens få en fantastisk og meget afslappende ferie herhjemme. Læs med her og lad dig inspirere til hvordan.

Besøg de atypisk byer

Mange vælger at tage på byferie i København, Århus eller måske Odense, fordi det er de største byer, vi har i danmark. Dog er der også masser af ferieoplevelser at hente andre steder. For eksempel finder du masser af muligheder for at shoppe i Herningcenteret, hvor der samtidig kan findes gågader og flot natur. Du kan altid tjekke vejret inden: https://vejret-i-morgen.dk/europa/danmark/vestjylland/herning/. Så er du sikker på, at du får en strålende ferie – bogstaveligt talt.

Søg mod kysterne

Er det en ferie tilsvarende den, som du kunne få nede i Sydeuropa med sommer og strand, så er det vigtigt at huske, at Danmark også har en del kyst. Der er rig mulighed for at finde vand og strand, og der er rig mulighed for at få lidt sol på kroppen – såfremt vejret selvfølgelige tillader det.

Fjellerup er et af de steder, hvor det er ekstra populært at tage ud – hvis ikke vi skal medregne hele Djursland. Her får du strand, vand og en smule højere temperaturer sammenlignet med den vestlige del af Danmark, da vinden ikke har så meget magt.

Besøg de danske øer

Skulle du stå overfor at gerne ville udenlandsk, men simpelthen ikke føler dig tryg nok til det, så kan du måske slå dig til tåls med det næstbedste – de danske øer. Bornholm, Langeland, Samsø og mange af de andre øer er fantastiske feriesteder, som du kan besøge. Fordi der er en helt anden stemning, og du får en tur på færgen – eller i hvert fald over en bor – så vil det føles lidt mere som at rejse sydpå, fremfor blot at køre til en af de danske byer.

For mange er Fyn også en ferie i et andet land, hvis de kommer fra Jylland eller Sjælland, hvorfor det også er en ø, som du kan overveje at besøge.

Ferie i hjemmet er ikke så ringe endda

Mange vælger at tage på ferie, fordi de simpelthen føler sig stressede i hjemmet. Eftersom hjemmet er det sted, hvor du skal finde ro, så er det ikke optimalt. Hvis du gerne vil undgå dette, så bør du måske i virkeligheden bruge din ferie på at finde ud af, hvorfor dit eget hjem er stressende – og på at lave om på det. På den måde vil hver dag nemlig hurtigt komme til at føles som en ferie.