Selvom sidste års sidste skoledag for 9. klasserne måske ikke udspillede sig præcist som forestillet, var det stadig en særlig dag. Det er det også i år. Mange planlægger deres sidste skoledags-kostume længe forud for den aktuelle dato. Her kan du blive inspireret.

Tag på safari

Et populært kostumetema er dyrekostumer. Falder det slet ikke i din smag, kan du finde inspiration til andre kostumer her. Fordelen ved at have for eksempel et dyrekostume er, at du og dine venner kan have lignende/matchende kostumer på uden at behøve være ens. I kan eksempelvis sørge for at købe dem i fællesskab og aftale alle sammen at klædes ud som savannedyr eller insekter. Man slår aldrig fejl med et gruppekostume til sidste skoledag, for så har man sine bedste venner at mindes det med på en ganske fortrinlig måde.

Rejs tilbage til barndommens tv

Det er selvfølgelig ikke garanteret, at I alle elsker idéen om at være klædt ud som dyr. Muligvis synes I ikke, at det er sammenhængende nok, hvis I har aftalt at gå sammen om kostumer til dagen. Da kan det være en god idé at klædes ud som M&Ms eller Teletubbies i stedet. Så er I sikret, at ingen tager fejl af, om I er venner. Det vil desuden give anledning til en masse sjove gruppebilleder.

Vær et par

En helt anden form for gruppekostume er at være matchende, men modsættende. Det lyder måske underligt, men du har med garanti set det før. Du og din bedste veninde kan for eksempel klæde jer ud som politibetjent og fængselsindsat. Da vil I høre sammen uden at være ens. Hvis I foretrækker en mindre virkelighedstro påklædning, kan I eksempelvis vælge at være en tandbørste og en tandpasta eller lignende. Uanset hvad skal I nok få en minderig sidste skoledag.