Sådan slipper du af med smerter i fødderne

Dette indhold er sponsoreret

Der er rigtig mange danskere, der lever med smerter i fødderne. Oftest som følge af en aktiv hverdag med dyrkning af sport og et job, hvor der gås mange skridt. I mange tilfælde kan korrekt fodtøj løse problemet. Vores fodtøj betyder nemlig rigtig meget, og det er der mange, som ikke tænker over i hverdagen. Derfor bruger de forkert fodtøj og får ikke den støtte, som fødderne behøver. Det kan medføre ømme fødder og smerter i fødderne. Hvis det er noget, som du også kan nikke genkendende til, så læs med her og find ud af, hvordan du kan afhjælpe dine fodsmerter.

Hvor sidder smerterne?

De fire overordnede steder, hvor fodsmerter kommer til udtryk, er smerter under foden, i hælen, i forfoden eller i akillessenerne. Nedenfor kan du se, hvad årsagerne til smerterne typisk er, hvilket måske kan give dig en præg om, hvad du selv kan gøre anderledes.

  • Smerter under fødderne kan ofte skyldes, at du er platfodet eller pronerer dine fødder. Du kan nemt komme til at overbelaste knoglerne i foden, fordi du ingen svang har. En tilpasset sål vil kunne afhjælpe denne form for fodsmerte.
  • Smerter i hælen skyldes ofte forkert fodtøj eller mangel på indlægssåler. Her kan korrekt fodtøj eller en specialsål afhjælpe smerten, fordi der dermed sikres, at du får den nødvendige støtte.
  • Smerter i forfoden kan skyldes nedsunken forfod eller forfodsforfald, som ofte rammer folk, der er særligt aktive i hverdagen. Nedsunken forfod vil ofte medføre brændende og stikkende smerter, men disse kan afhjælpes med en tilpasset sål.
  • Smerter i akillessenerne skyldes typisk betændelse. Her kan indlægssåler afhjælpe smerterne og gøre en stor forskel.

Sådan kommer du smerterne til livs

Rigtig mange danskerne har oplevet, at Senzone har været vejen til smertefri fødder. Senzone er specialister i ordentligt fodtøj og indlægssåler. De tilbyder blandt andet en gratis fodanalyse, hvor der bliver foretaget en 3D-scanning af dine fødder efterfulgt af personlig rådgivning, så du er helt sikker på at få den korrekte behandling. Fodsmerter og fodforme er nemlig helt forskellige, hvorfor Senzone tager grundig hånd om lige præcis dig og dit problem. Du får kortlagt årsagerne til dine smerter, samt rådgivning til hvordan du slipper af med dem. Hvis du er medlem af Sygeforsikring Danmark får du desuden et tilskud på 400 kr ved køb af indlægssåler. Kom smerterne til livs med Senzone!