Hvis vægten er begyndt at stikke af, er du måske en af de mange danskere, der leder efter en nem løsning til at tabe nogle af de uønskede kilo. Måske kender du til følelsen af, at det er svært at komme ud af døren og i træningscenter. Netop derfor anskaffer mange deres egne træningsmaskiner, så de kan træne hjemme, lige når det passer dem. Har du overvejet at lave dit eget lille træningshjørne i hjemmet, så læs med videre her.

Træn i hjemmet, når det passer dig

Hvis du ønsker at tabe dig, er det ikke styrketræning, du skal stræbe efter. Du bør derimod fokusere på cardio træning, hvor du får pulsen godt og grundigt op. Dette vil styrke hele dit kredsløb og samtidig hjælpe dig af med nogle overflødige kilo. Når det gælder træningsmaskiner til hjemmet, vil et løbebånd være et oplagt første valg. Det er nemt at motivere sig selv til, og du har svært ved at komme med dårlige undskyldninger for ikke at træne. Du kan finde inspiration via denne løbebånd test.

Dette bør du overveje, inden du køber løbebånd

Der findes mange forskellige typer af løbebånd. Der er derfor en del faktorer, du bør overveje, inden du køber et. Tænk blandt andet over:

  • Hvor stort er dit budget?
  • Hvor meget plads har du til løbebåndet?
  • Hvor mange funktioner skal det have?

Du får, hvad du betaler for. Ønsker du et stabilt løbebånd med mange funktioner, koster det naturligvis mere end et lavkvalitets løbebånd. Gå efter et løbebånd med stålramme, hvis du gerne vil have god stabilitet. Der er generelt ikke sammenhæng mellem størrelsen af motor og støjniveauet. Har du en lille lejlighed, bør du måske overveje et løbebånd, der kan klappes sammen og stilles hen i et hjørne eller under sengen, så det ikke optager vigtig plads.

Løbebånd med smarte funktioner

Nogle løbebånd kommer med en række gode funktioner. Det kan være funktioner som:

  • Forudindstillede træningsprogrammer, der skaber variation i løbetræningen
  • Et program, der kan regne din kalorieforbrænding ud på baggrund af din højde og vægt
  • Pulsmåling, så du kan følge med i, om du får pulsen godt op

Der kan naturligvis også findes løbebånd med smarte ekstrafunktioner såsom en blæser, højtaler eller muligheden for at koble din mobile enhed til løbebåndet. Kig lidt rundt på markedet og find ud af, hvad der er vigtigst for dig, og tilpas det så til dit budget.