Løb er en af de mest effektive og populære former for konditionstræning. Ikke nok med at løbetræning forbrænder en masse kalorier, så mindsker det også risikoen for blodpropper, hjertestop og forebygger en lang række alvorlige sygdomme som for eksempel sukkersyge.

Der er masser af fantastiske fordele ved at løbe. Dog er der nogle ting du skal være opmærksomme på, når du løbetræner, hvis du gerne vil passe godt på dig selv og din krop. Vi har samlet nogle gode tips herunder.

Klæd dig på med omtanke

Noget af det vigtigste du skal sørger for, når du løbetræner er de rigtige sko. Især hvis du nyder af at løbe de lange ture, så er det essentielt at du ifører dig det helt rigtige fodtøj. Ordentlige løbesko kan godt gå hen og blive en dyr investering, ikke desto mindre er det en investering, din krop vil takke dig for i længden.

Det er også vigtig at iføre sig det rette løbetøj. For eksempel optimerer du løbeglæden med et par gode løbetights, der giver dig fri bevægelighed. Sørg også for at iklæde dig svedabsorberende tøj, så din krop kan komme af med fugten, når du er ude og løbe. Bomuldstøj bliver hurtig vådt og ubehageligt at løbe i, når du ikke kan komme af med sveden.

Forebyg løbeskader

Smerter i ankler, knæ og hofter er velkendte selv for den garvede løber. Når vi løber forekommer der mange stød op igennem vores krop, som kan være hårde for leddene.

Hvis du gerne vil forebygge irriterende løbeskader, så sørg for at strække ud både før og efter du løber. Du kan også optimere din løbestil for at skåne dine knæ og ankler. Husk at lytte til din krop og tag nogle gode hviledage, hvis smerterne begynder at melde sig.

Hav tålmodighed

Hvis du er ivrig efter at komme i gang med løbetræningen, så kan du ofte komme til at belaste din krop for meget. Ingen bliver marthonløber natten over. Det kan tage op til 8 uger at vænne sig til at løbe, derfor skal du starte ud i et roligt tempo, fokusere på den gode løbestil og være tålmodig.

Start med at løbe 3 gange om ugen og hold det til nogle korte ture. Du kan med fordel veksle mellem at løbe og gå, så du slider mindre på kroppen. Du kan langsomt begynde at intensivere dit løb, jo mere din krop vænner sig til aktiviteten.