Dette indlæg er lavet i samarbejde med den/de hjemmesider, der linkes til.

Man kan ikke komme udenom, at el er en nødvendighed. Derfor er det også frustrerende for mange, at el kan koste så meget, som det kan. Det er nok ikke alle, der undersøger deres elforbrug og spekulerer i, hvor meget der kan spares. De fleste betaler bare deres elregning uden helt at tænke over, hvad pengene egentlig går til.

Hvorfor egentlig det? Hvorfor ikke sætte sig ned for at finde ud af, hvor man kan finde den billigste el? Der er masser af elselskaber derude, ikke bare de store, og det kan sagtens betale sig for dig at skifte elselskab, så du kan få en bedre pris pr. kWh.

Hvad er prisen for el?

Hvis du gerne vil lære mere om, hvordan du kan spare penge på el, skal du bare læse med her. Men du kan også få mange flere tekniske detaljer ved at klikke på linket, hvor du kan få svar på spørgsmålet, hvad koster en kWh?

En god tommelfingerregel er, at prisen for en kWh er ca. 2,25 kr. Prisen ligger ofte på det niveau, fordi alle elselskaber skal betale en række afgifter, der er fastsat af staten. Alligevel er der mange elselskaber, der skal have mere end 2,25 kr. pr. kWh. Det skyldes, at de kræver penge for at være kunde. Derudover kan prisen på el også stige efter et halvt år, hvorfor det bliver endnu dyrere at være kunde.

Der findes dog også andre elselskaber, der har valgt en anden tilgang. Hos de selskaber betaler du ikke for at være kunde, og der er ingen skjulte bindingsperioder eller gebyrer, der gør prisen pr. kWh højere. Hos de selskaber betaler du kun for strømmen – og intet andet. I nogle tilfælde kan du faktisk betale mindre pr. kWh end gennemsnittet på 2,25 kr.

Du kan faktisk også, hvis du selv har installeret solceller på taget, sælge din overskydende strøm videre til dit elselskab. På den måde producerer du ikke bare din egen el, du kan også tjene lidt penge på det. Hvad kunne være bedre?

Mere gennemsigtighed

Hos mange af de store og etablerede elselskaber er det svært at gennemskue, hvad det er, man betaler for. Elregningen er ofte forvirrende, og der er mange skjulte detaljer, der gør det svært at hitte rede i, hvad ens penge egentlig går til.

Heldigvis findes der elselskaber, der har gjort det til en æressag at gøre det overskueligt at være kunde. For når alle de mange gebyrer og bindingsperioder er skrællet væk, er der ikke andet tilbage på regningen end prisen for den rene strøm. Det vil give dig mere ro og overskud, når du ved, hvad dine penge går til.

Spar miljøet for CO2

Ikke nok med at du med et nyt elselskab kan spare penge, du kan også give en håndsrækning til klimaet. Mange af de nye elselskaber har nemlig gjort det til deres mission ikke blot at gøre elpriserne mindre, men også at sikre mere grøn el. De får derfor deres strøm fra vindmøller, og som kunde kan du altså forbruge med god samvittighed, velvidende at du ikke bare sparer penge, men også reducerer CO2-udledningen.