Rigtig mange danskere holder af at nyde et glas vin eller to til festlige lejligheder, mens god vin for mange også er forbundet med lækker mad til eksempelvis en hyggelig søndagsmiddag. Vin er med andre ord en del af rigtig mange menneskers liv, og der bliver derfor også solgt rigtige meget af de lækre dråber.

Men hvad gør du, hvis du elsker vin, mens du på samme tid går op i miljø og bæredygtighed? Det er de færreste vine, der i dag bliver produceret med bæredygtighed i fokus, hvorfor både sprøjtegift og andre unaturlige elementer indgår som en del af produktionen.

Men sådan behøves det dog ikke at være, for det bliver mere og mere populært at dyrke vin med respekt for naturen, hvorfor du i dag også kan finde et bredt udvalg af bl.a. økologisk vin. Du finder også de såkaldte biodynamiske vine, og sammen med økologisk vin går disse under navnet ’naturvin’.

Du kan købe naturvin hos Vinova, hvis du gerne vil drikke vin på en bæredygtig måde, hvor du ved, at der har været respekt for naturen og det omkringliggende miljø under hele væksten og produktionen.

Hvad er naturvin?

Naturvin er som sagt en samlet betegnelse for vine, der er enten økologisk eller biodynamisk produceret. Princippet hos vinbønderne er at skabe en vin, der er så naturlig som muligt, hvorfor få eller ingen unaturlige hjælpemidler tilsættes i processen med at lave naturvinen.

Det betyder bl.a., at du vil få en vin, som ikke er tilsat gærstammer, mens syrejustering og ekstra sukker heller ikke er en del af produktionen. Derudover vil en naturvin kun tilsættes meget lidt svovl, mens der heller ikke bliver gjort noget for at filtrere eller klare vinen. Vinen bliver altså kun skabt af det, som naturen stiller til rådighed, hvorfor vinen er næsten 100 % naturlig.