Hvis du har svært ved at finde ud af om du skal på efterskole eller ej, så kan det være at du skal læse med her. Det er et forståeligt problem da efterskole er et af de første store valg man selv skal tage i forhold til ens skolegang. Det kan være rart at få lidt hjælp, hvordan man ved om det er noget for en selv.

Undersøg dine muligheder

Hvis du kun lige har strejfet tanken om efterskole, så er det første du skal gøre at undersøge de forskellige skoler, og hvad de kan tilbyde dig. Din efterskole oplevelse kan være meget forskellige afhængig af, hvilken skole du vælger. Derfor er det en god ide at kende til nogle af dem. Hvis du har en speciel interesse, som fx fodbold, så kan det være en oplagt mulighed at lede efter noget med det, men tænk også over hvor den skal ligge henne i forhold til transport. Du kan prøve at søge på ting som fodbold efterskole jylland. Der findes også andre slags sports efterskoler som eksempelvis ridning, gymnastik og endda e-sport. Hvis du har brug for mere specifik information, så er det en god ide at finde deres hjemmeside frem og kigge lidt på den. Her kan du finde en masse informationer.

Snak med bekendte der har gået på efterskole

En god ide kan være at snakke med nogle der har gået på efterskole. det kan være at dine forældre har prøvet det, og kan fortælle dig om deres oplevelse eller måske har du en ven eller veninde der kan fortælle dig om deres oplevelse. Mange bruger også efterskole som et år hvor man kan blive klar til gymnasiet eller andre ungdomsuddannelser, og derfor kan det være smart at spørge dig selv om du er klar til en ungdomsuddannelse, eller om du skal vente lidt.