Mange ting i dagligdagen er designet ud fra et design og produktionsmetode, der gør, at de hurtigt mister deres brugbarhed. Dette er en af konsekvenserne ved at leve i et samfund præget af forbrugerisme og i et samfund, der sætter højere fokus på brugerens tilfredshed end stort set alt andet. Dette betyder også, at de fleste ting, du bruger, har en givet livscyklus, hvorefter de ikke bliver set som brugbare mere. Derfor skal du ofte være opmærksom på, hvor langt mange forskellige ting er i deres livscyklus. Hvis du ikke har styr på dem alle, kan du ende med at stå i en irritabel situation, der har indflydelse på hverdagen.

Hvad skal du være opmærksom på?

Der er mange steder at holde ekstra øje – her er nogle af områderne:

  • Hvis du er ryger i form af e-cigaretter, skal batteriet udskiftes en gang imellem. Normalt kan et batteri holde til 1800 opladninger, men det varierer dog fra model til model. Hvis du ikke skifter, virker den selvfølgelig ikke, men der kan også opstå problemer med kvaliteten. Her kan du købe batterier.

  • Hvis du ikke skifter pærerne i huset, inden de brænder helt ud, kan du ende med at stå en aften uden lys. Desuden kan det føre til sprængte pærer, hvilket i ekstreme situationer kan betyde brænd, hvis du ikke er hjemme, når det sker.

  • Hvis skoene skarver lidt, er det tid til at udskifte dem. Hvis du fortsætter med at bruge dem, efter de er blevet ubehagelige, ender du med vabler og det, der er værre. Desuden kan det have værre implikationer, hvis du ender med at gå forkert for at undgå, at skoen skarver.

  • Selv noget så simpelt som håndklæder kan være en god idé at udskifte en gang imellem. Det kan skade håret at tørre med et gammelt, størknet håndklæde.