Det er hårdt at miste en person, som vi holder af. Ikke kun følelsesmæssigt, men også i forlængelse af de opgaver, der skal klare i forbindelse med begravelsen eller bisættelsen, samt alle de mange opgaver i forhold til at rydde op i den afdødes pludseligt stoppede liv.

Af samme årsag er det væsentligt, du midt i sorgen finder en bedemand, som kan agere en professionel ballast og hjælpe dig med at navigere i de mange beslutninger, som skal træffes.

Der er rig mulighed for at finde en god bedemand i Herning og omegn – altså til at dække byer som Aulum, Arnholdt, Sørvad, Sunds etc.

De fleste i dag vælger at benytte en bedemand, når der skal arrangeres begravelse eller bisættelse, fordi det garanterer en proces, hvor du ikke selv skal sætte dig ind i stakkevis af forhold.

Disse ting vil din bedemand typisk hjælpe med

Præcis hvad din bedemand hjælper med, fastlægger I sammen, når I mødes første gang. Hernæst vil bedemanden være i bedre stand til at afgive et skriftligt tilbud, som også indeholder en liste over de enkelte gøremål.

Disse omfatter typisk både samtaler med præsten, valg af sange og salmer, om det er en begravelse eller bisættelse, bestilling af gravsten, indrykning af dødsannoncer og meget mere.

Nogle af disse forhold kan dog være givet på forhånd, hvis den afdøde har udfyldt Min Sidste Vilje eller på anden vis nedskrevet specifikke ønsker til sin egen begravelse.

Foruden forhold omkring selve begravelsen er der også behov for indberetninger til myndigheder i forbindelse med dødsfaldet, ligesom der skal lukkes bankkonti, tales med skifteretten om dødsboet og meget mere. I disse tilfælde kan erfaringen fra en bedemand spare en for meget frustration, da man både spare tid og ikke behøver sætte sig ind i mange nye regler.

De fleste bedemænd har et overordnet kendskab til sidstnævnte, men det er typisk kun ved at vælge en lokalkendt bedemand, at du får en ekstra god indgangsvinkel til de personer og services omkring lokallivet, som du får brug for at involvere. Den hjælp er yderst værdifuld.