Oplever du, at du efter at have kæmpet med bumser blot får røde og grimme ar i stedet? Så er du ikke den eneste. Det er nemlig et helt almindeligt problem, at den hårde kamp mod bumserne i stedet erstattes af en anden hård kamp mod ar i ansigtet.

Med hensyn til årsagen til ar, er det faktisk ret simpelt. Arene opstår enten fordi, du har været for ivrig efter at presse bumserne, før de har været klar, fordi du har brugt en forkert teknik til at presse dem, eller fordi du fuldstændig har undladt at presse dem. Det kan dog for det første være utrolig svært at holde fingrene væk fra bumser, fordi man så inderligt ønsker, at de skal forsvinde, men du skal bare huske, at det ikke har nogen positiv effekt overhovedet at presse dem for tidligt. Hvis du er i tvivl om, hvordan du presser bumserne uden at risikere ar, findes der en masse gode guides på nettet til det.

Selvom arene efter bumser ikke skyldes, at du er faldet og har slået dig eller lignende, bekæmpes akne-ar og andre ar faktisk på samme måde. Dog afhænger behandlingen af et ar af dets dybde, og ofte vil akne-ar ikke være særlig dybe, mens andre ar kan være en del dybere. Der er en række forskellige alternativer, som du kan benytte dig af for at slippe af med dine akne-ar, men desværre har mange af dem andre bivirkninger.

Mange har fået laserbehandlinger i forbindelsen med bekæmpelsen af ar, dog er der en del ulemper forbundet med denne behandlingstype:

  • For det første kræver behandlingen utrolig lang tid, fordi din hud efter hver behandling skal komme sig og blive klar til næste behandling.

  • For det andet kan selve behandlingen være enorm smertefuld, og det er jo ikke meningen, at hudpleje skal være smertefuldt, tværtimod.

  • For det tredje oplever mange, at der under deres laserbehandling vil være perioder, hvor huden vil være helt rød og øm, hviljet ej heller er fedt.

Med hensyn til om cremer virker mod ar, er svaret faktisk et ja. Især den ingrediens, som nogle hudplejeprodukter indeholder, der hedder salicylsyre, virker utrolig godt mod ar. Årsagen til det er, at du med et produkt, der indeholder salicylsyre, kan give din hud en effektiv eksfoliering og peeling hver dag. Salicylsyre fjerner nemlig nænsomt døde hudceller fra huden, og derfor kan ingrediensen faktisk også anvendes mod misfarvninger i huden, bumser og lignende.

Det er dog ikke nok med et enkelt produkt. Du kan med fordel anvende en hel hudplejeserie morgen og aften, så du plejer din hud bedst muligt. Derudover er det selvfølgelig altid en god ide at anvende produkter, der indeholder solfaktor, da det også er vigtigt, at din hud er beskyttet mod solen. En god kost skader ej heller, da dette blot vil give din hud flere gode og sunde vitaminer og mineraler.