Hvis du har et arbejde, der kræver, at du arbejder meget hjemmefra, kan det være rigtig rart med en kontorplads i hjemmet, der er specielt egnet til det. Når du har en speciel plads til det, bliver det nemlig langt lettere at holde koncentrationen og motivationen.

Her får du tips til, hvordan du indretter din egen kontorplads derhjemme.

Find nogle gode kontormøbler

Det er først og fremmest vigtigt med nogle gode møbler at sidde i. Når du skal sidde og arbejde i længere tid ad gangen, er det vigtigt at sidde godt. Hvis du sidder dårligt, risikerer du at få ondt i ryggen eller nakken.

Du har brug for en god stol at sidde i, men også et skrivebord som har en fornuftig størrelse, hvor der er plads til alle dine ting. Du kan f.eks. vælge et hæve/sænke-skrivebord, der giver dig mulighed for at arbejde både siddende og stående. Her kan du finde gode og billige kontormøbler.

Sørg for en ordentlig belysning

Når du skal sidde og arbejde, er det vigtigt, at du arbejder i noget ordentligt lys. Hvis det er for skarpt eller for svagt, anstrenger du dine øjne unødvendigt. Det er som regel bedst med naturligt lys, men når det ikke er en mulighed, har du brug for en lampe. Når du skal finde den rette lampe, skal du finde en, der har noget lys, som er behageligt for dine øjne.

Pynt op med fede nips

Et kontor skal ikke nødvendigvis være kedeligt i sin indretning. Tværtimod må det gerne have en spændende indretning, så du har lyst til at bruge mange timer der. Hvis du pynter op med fede nips, billeder på væggene, grønne planter m.m., kan det være med til at inspirere og motivere dig til at arbejde.