kamera

Produkter som sælger sig selv, lyder i rigtig mange udbyders ører lidt for godt til at være sandt. Det er dog også med god grund, i langt de fleste tilfælde sælger produkterne nemlig ikke sig selv, selvom man kunne ønske det. Derfor er markedsføring vigtigt, da det er vores måde at hjælpe produkterne i gang, og så på sigt få solgt en masse. Ligesom der findes mange måder at markedsføre, findes der rigtig mange måder forskellige mennesker vælger at markedsføre. Du har garanteret hørt om online markedsføring her på det sidste, og det er fordi at det er den ”nye dreng i klassen” som rigtig mange tyder til, men der findes også mange andre måder.

Overvej film i din markedsføring

En af de lidt nyere måder der er kommer til, er markedsføring igennem film. Rigtig mange virksomheder er begyndt at flytte sit fokus derover, og endda være rigtig gode til det. Film som disse kræver dog gode og spændende lokationer, og ikke mindst gode fagfolk, fagfolkene kan findes hos eksempelvis personerne bag modima, og lokationerne kan faktisk findes mange steder i Danmark. Herning er faktisk en ganske populær lokation. Man møder rigtig mange spændende ting i Herning, specielt i sportsmiljøjet kan det være en fordel at bruge Herning som lokation. Der findes også rigtig gode muligheder, for at kunne vise sin reklamefilm i Herning, da det er et sted med mange mennesker og store begivenheder.

Markedsføring i film er på en måde også online markedsføring, men det er vigtigt at forstå, at filmene i den grad skiller sig ud fra Facebook eller Instagram reklamer, hvilket er noget af det der gør det så nyt og spændende for os. Vi får nemlig muligheden for at føle, at vi på en eller anden måde kommer lidt tættere på, og at det hele ikke foregår så distanceret over en reklame i siden af dit Facebook-feed.

Lokationerne er vigtigere end mange tror

Når man vælger at flytte sit fokus over på markedsføring i film, er det vigtigt at man forstår, at der er nogle helt specielle ting som er yderst vigtige. Selvfølgelig er det vigtigt at produktet bliver vist og omtalt, at personerne der er med i filmen på den ene eller den anden måde, spiller deres ”rolle” troværdigt, og at det hele ikke bliver for opstillet. Når alt dette er på plads, så kan man begynde at overveje ting som lokationer, som faktisk også er en rigtig vigtig faktor.

Lokationerne betyder mere end folk tror, da det er noget af det første man ligger mærke til i fx reklamefilm. Man lægger så hurtigt mærke til dem, fordi at vi underbevidst vil have det hele til at give mening. Det giver fx ikke mening for os, hvis en reklame for legetøj finder sted i en mørk og dyster gyde. Ligeledes giver det ikke mening, hvis en reklame for en motorcykelklub bliver promoveret i en mark fyldt med blomster. Disse er ekstreme eksempler hvor lokation og produkt ikke passer sammen, men de findes også i meget mildere udgaver.

Selvom at vi ofte møder dem i noget mildere udgaver, end eksemplerne ovenover. Så har det altså den samme effekt for os, det hele giver ikke rigtig mening, og vi har svært ved at forholde os til det.