Det er for de fleste nybyggere altid en vanvittig berusende følelse at tage de første spadestik til et nyt byggeprojekt. Man ønsker alt skal være perfekt, har flere års opsparede drømme i tankerne, og man ønsker at skabe de allerbedste rammer for det hus, der skal være ens hjem de næste mange år.

Men indimellem kan byggedrømmene briste, når virkeligheden rammer. Når håndværkerne finder råd i væggene på loftet. Eller du må indse, at det store køkkenalrum, du havde drømt om, bliver bremset af en bærende væg. Derfor er det en god idé at være på forkant med de kriser, der kan opstå i et byggeprojekt.

Få en rådgiver på projektet

Måske har du selv evnerne til at kunne holde hovedet koldt, når det kommer til de mange valg, der kommer i spil, når man skal renovere en bolig eller bygge nyt hus. Hvis ikke, er det en rigtig god idé at have en tovholder på projektet, der kan være mellemmand mellem dig og de mange håndværkere og fagfolk, der utvivlsomt bliver en del af projektet.

Så alliér dig med en fagmand, en entreprenør, der kan sikrer dig de bedst mulige betingelser i dit byggeprojekt, og som er vant til at håndtere byggekriser, hvis sådanne skulle opstå.

Hvis krisen endelig skulle opstå, bør du søge hjælp hos fagfolk, der kan bistå dig med råd og vejledning. Få gerne kyndige eksperter til at se alle dokumenterne igennem, inden du skriver under på en kontrakt med en håndværker.

“Mund til mund”-metoden

Den bedste reklame, virksomheder kan få, er, når deres kunder anbefaler dem til deres omgangskreds. Du kan derfor med fordel forhøre dig blandt familie, venner og kollegaer, om de har haft nogen særlige gode erfaringer med nogle bestemte bygge- og håndværksvirksomheder. De ville jo aldrig prakke dig en lyssky håndværker på, og du er dermed et skridt nærmere på at få dine boligdrømme realiseret.

Tænk fremadrettet

En anden måde at sikre, at dit boligprojekt bliver en succes, er ved at tænke fremadrettet. Du kan eventuel undersøge muligheder for at få bæredygtig grøn energi i dit nye hjem, hvilket kan spare både miljøet og din pengepung for unødig overlast.

Der findes efterhånden mange måder at omstille sit forbrug på, så det bliver mere grønt. Og både solceller og minivindmøller kan måske være løsningen hjemme i din nye bolig?

Men fremadrettet tænkning drejer sig ikke kun om grøn energi. Hvis du vil langtidssikre dit hus, bør du også overveje, hvor du ser dig selv om 10 år. Vil du gerne have børn? Så skal du måske tænke ekstra værelser ind i dit kommende byggeprojekt, ligesom du bør undgå alt for mange trapper, hvis du forestiller dig at tilbringe dit otium i dit hjem.

God fornøjelse med dit byggeprojekt.