Har du haft en hjemmeside i et stykke tid, så ved du at Googlesøgninger er guld værd, for at blive fundet på nettet. Hvis du først lige har oprettet din hjemmeside, så ved du nu at det gælder om at finde det rette søgeord. Og det rette søgeord, er det eller de ord, som lader andre mennesker finde din hjemmeside. Så hvordan finder man det rette ord?

Hvad kan søgeordene gøre for dig?

Google og søgeord er relevante for dig, hvis du gerne vil SEO-optimere din hjemmeside. Gennem SEO (Search Engine Optimization) fokuserer du på at få den bedste placering på Google. Det sker ud fra en række faktorer, og én af disse faktorer er søgeord. Her kigger Google især på hvad brugerne søger på, samt hvilke hjemmesider der indeholder disse søgeord. Derfor er det vigtigt at du er opmærksom på at få brugernes søgeord inkorporeret på din hjemmeside. Det vil give din hjemmeside bedre vilkår for at ligge højere oppe på Google. Selvfølgelig skal søgeordene også give mening for din hjemmeside, det skal jo gerne være de relevante brugere, der besøger den.

Lav en stærk søgeordsanalyse

Inden du bare vælger et søgeord, kan du gøre som mange andre, og lave en søgeordsanalyse forinden. Analysen kan bestå af flere dele, men i grove træk handler det om at undersøge, hvad brugerne søger på. Du finder brugernes søgeord, samt de mest populære heriblandt. Du skal sætte dig i brugernes sted, og finde de emner, der interesserer dem mest. Det vil give dig en langt højere chance for, at de besøger din side. Det vigtigste er dog at søgeordene har relevans for din hjemmeside.

Du tror måske også at du bare skal vælge det mest populære søgeord, som passer lige til din side. Det er ikke altid en god idé, da der kan være mange andre hjemmesider, der har haft samme tanke. I så fald er hele idéen om optimale søgeord spildt, da du højst sandsynligt vil ligge for langt nede på Googles liste.

Brug den hjælp du kan få

Der findes mange forskellige metoder til at finde det rette søgeord, og selvom du brainstormer og strukturerer, kan det stadig være svært at finde det rette. Der findes en del programmer, med og uden pris, som du kan bruge som hjælp. Programmer som specifik er lavet til at finde gode søgeord. Derudover er det en god idé at sparre med nogen, som ikke er professionnel i dit felt. Man kan have en tendens til at blive for intern, og dermed bruge begreber, som almindelig brugere ikke ville bruge. Derfor kan du spørge andre, hvad de ville søge på, for at finde din side og det du tilbyder.

Udvælg og afprøv

I sidste ende gælder det også bare om at afprøve søgeord. Vælg nogle af de bedste kandidater, og afprøv dem på hjemmesiden. Du kan ikke vide om søgeordet virker, før du har prøvet det af. Og hvis det ikke virker, må du prøve igen, med nogle af de andre ord på listen.