Når en kunde skylder penge til din virksomhed, har du normalt mange muligheder for at få dine penge ind igen. Du kan sende rykkere ud og ultimativt tage skylderen med i retten, hvis du ikke får dine penge udbetalt via normale kanaler.

Disse muligheder ophører dog, hvis en skyldner til din virksomhed erklæres insolvent. Hvis du har solgt et produkt til en anden virksomhed, som ikke længere kan betale, kan det derfor være svært at finde ud af, hvad dine muligheder er for at få pengene igen.

Du kan i den forbindelse vælge at hyre et professionelt inkassobureau, der kan guide dig igennem processen og hjælpe dig med vejledning til, hvad dine muligheder er.

Hvad er insolvens?

En virksomhed kan ansøge Fogedretten om at blive erklæret insolvent, hvis virksomheden ikke længere at kapital nok til at betale for fakturaer til eksempelvis din virksomhed.

Her skal Fogedretten vurdere, om skyldnervirksomhed virkelig ikke har mulighed for at betale, og om det derfor er på sin plads med en erklæring om insolvens.

I den forbindelse er det Fogedrettens opgave et kigge på alle skylderens værdier for at vurdere, om nogle værdier kan sælge for at skabe likviditet.

Hvis det i den forbindelse er Fogedrettens vurdering, at skyldnervirksomheden virkeligt ikke har noget af værdi i virksomheden, vil virksomheden blive erklæret insolvent.

Hvis en virksomhed, som skylder penge til din virksomhed, bliver erklæret insolvent, mister du pludselig mulighed for at kræve dine penge ind via rettens vej, og det kan i den forbindelse være svært at finde ud af, hvad du nu kan gøre.

Når en virksomhed bliver erklæret insolvent, kan du i de kommende 6 måneder nemlig ikke tage vedkommende med i Fogedretten for at få dømt skylderen til at betale din virksomhed det skyldte beløb.

Det kan betyde store økonomiske vanskeligheder for din virksomhed, hvis det er et stort beløb, som du ikke længere har mulighed for at få hentet ind. Netop derfor er det en god idé at samarbejde med et professionelt inkassobureau, der kan hjælpe dig til at få dine penge igen.

Sådan ser dine muligheder ud, hvis en af dine skyldnere erklæres insolvent

Når først en skyldnervirksomhed er blevet erklæret insolvent, er der desværre så ikke meget, du som kreditor kan gøre her og nu.

Det kan være frustrerende for alle virksomheder, for når først Fogedretten har erklæret en skyldner insolvent, skal du som udgangspunk vente minimum 6 måneder på, at du kan forsøge på at få dine penge igen.

Din eneste mulighed er her at overvåge skylderen med hjælp fra et professionelt inkassobureau. På den måde kan du holde øje med, om skylderen kommer til penge igen, og om du derfor kan hive vedkommende med i Fogedretten for at få dine penge igen.

Overvågningen handler bl.a. om at kigge på, om skylderen investere i værdier som eksempelvis en ny bolig, hvilket er et klart tegn på, at skyldneren er kommer til penge igen og derfor bør betale dig det skyldte beløb.