I løbet af de seneste par år er der kommet mere og mere fokus på det gode arbejdsmiljø. Men hvad er det gode arbejdsmiljø egentlig? Dette er blandt andet noget, som du vil blive klogere på i de nedenstående.

Arbejdsmiljø kan generelt opdeles i tre aspekter: det fysiske, det psykiske og det sociale. Hvis man ønsker et godt og sundt arbejdsmiljø, skal alle disse aspekter være i orden. Rigtig mange mennesker bruger halvdelen af deres vågne timer på arbejdspladsen, hvorfor arbejdspladsen er det sted, der fylder rigtig meget i mange menneskers hver dag.

Hvis man ikke har det godt på arbejdspladsen, er det i høj grad noget, der også kan påvirke livet uden for arbejdspladsen.

Det fysiske aspekt

Dette aspekt handler om, at man har det fysisk godt, når man befinder sig på arbejdspladsen. Det er selvfølgelig forskelligt fra arbejdsplads til arbejdsplads, hvad der definerer dette. Det fysiske arbejdsmiljø kunne eksempelvis være det rigtige valg af arbejdsmåtter. Arbejdsmåtter er essentielle, hvis man ønsker at tilgodese de ergonomiske henseender i løbet af et langt arbejdsliv.

Det psykiske aspekt

Dette aspekt er en smule mere abstrakt end det fysiske. Det psykiske aspekt handler om, at der er plads til dialog som eksempel. Som medarbejder i en virksomhed er det vigtigt, at man bliver hørt, og man får lov til at komme til orde.

Det handler ligeledes om inklusion, og hvorvidt man føler, at man er en del af noget vigtigt. Det psykiske aspekt kan påvirkes af mange forskellige faktorer, og det er i høj grad noget, som mange virksomheder er begyndt at fokusere mere på.

Det sociale aspekt

Dette aspekt minder lidt om et psykiske. Det sociale aspekt indebærer, at man kan være mere end bare kolleager. Det kan være, at man mødes i fritiden, og det er noget, som kan påvirke arbejdslivet positivt, fordi man ikke udelukkende mødes i professionelle sammenhænge.