Gaffeltrucken – en fin maskine blandt mange maskiner

Gaffeltrucken kender du helt sikkert til. Du ved sikkert godt, at en gaffeltrucks fornemmeste opgave er med sin ”gaffel” (deraf det lidet skønne og flatterende navn, som maskinen er blevet påduttet) at fragte paller, som den kan løfte med netop sin gaffel, rundt på lagere, havne, lufthavne og andre steder, hvor en sådan fin og god maskine nu ellers bliver brugt. Gaffeltrucken kender du som sagt til. Eller måske ikke alligevel? Hvis du er storbyboer, er det måske en fejlagtig antagelse, at du skulle kende til denne maskine? Uanset hvad så har jeg lige ridset gaffeltruckens primære og basale funktion op. Det skulle hjælpe den uindviede godt på vej. Og til både den indviede og den uindviede kan jeg fortælle, at ”gaffeltruck” ikke blot dækker over én bestemt slags maskine. Gaffeltrucken er nemlig ikke blot én bestemt maskine blandt den kæmpe mængde af maskiner, som man kan finde ude i verden. Det er jo nærmest et sublimt antal, der overskrider det enkeltes menneskes evne til at forstå og sammenholde alle disse maskiner for sit indre blik. Hvad den tyske filosof Immanuel Kant forbinder med menneskets manglende evne til sanseligt at fremstille det evige. Det samme gør sig gældende her. Antallet er så stort. Dette undrer dig måske ikke, men måske dette kunne undre dig. Nemlig dét at gaffeltrucken ikke blot er én gaffeltruck, men i stedet er en betegnelse, der dækker over mange forskellige former for trucks.

Gaffeltrucken – en maskine med mange ansigter

Gaffeltrucken, kan man altså sige, er en maskine med mange forskellige ansigter. Den kommer i mange forskellige former og faconer. Og det handler om at holde tungen lige i munden, hvis man vil følge med. For ikke blot er der forskellige typer alt efter hvilke funktioner, der skal varetages, men der er også forskellige typer af brændstof, som de kører på, hvilket gør kategoriseringen endnu mere forvirrende. En gaffeltruck kan nemlig både køre på diesel, benzin, gas og sågar el. Men der findes som sagt også forskellige modeller. Tag reachtrucken som et eksempel. Det er en mere ”spinkel” truck, hvis spinkle smalhed sikrer den evnen til at blive betjent og benyttet på steder, hvor pladsen er trang. Der findes mange forskellige modeller endnu, og det er kun fantasien, der sætter grænserne for, hvor mange antal der findes (og endnu kan konciperes og fremstilles).

Gaffeltrucken – din pålidelige ven

Gaffeltrucken er din pålidelige ven, som du trygt kan bruge, når du har relativt tunge opgaver, der skal løses. Hvis dine opgaver figurerer i den mindre tunge afdeling, kunne du med fordel måske vælge en palleløfter i stedet. Denne kan fint bruges til de mindre tunge opgaver. Men hvis dine opgaver befinder sig inden for en særlig vægtklasse (som er bred), så er der en sikker løsning. Gaffeltrucken skal du bruge. Det er en maskine med mange år på bagen, og disse mange års erfaring sikrer, at fabrikanterne ved, hvordan en sådan maskine skal fremstilles, så den bliver ved med at levere og levere. Gang på gang.