Catering er blevet et større og større fænomen her i Danmark igennem de sidste år. Der er til stadighed flere firmaer, der vælger at hyre catering udefra til sådan noget som frokostordninger, og der er ligeledes stor efterspørgsel af mad ud af huset til store fester som bryllupper og konfirmationer. Derfor er dette en branche, hvor mulighederne er gode for iværksætteri. Her vil vi fortælle lidt om, hvorfor det er nødvendigt at have det bedste udstyr, hvis man vil klare sig godt indenfor cateringbranchen.

Dårligt udstyr svækker både madens kvalitet og produktiviteten i køkkenet

Cateringbranchen er en speciel en af slagsen, da man har at gøre med en form for masseproduktion, samtidig med at kvaliteten skal være i top. Der er altså ikke tale om, at der bare bliver proppet en masse frysemad i ovnen, og derfor skal der bruges en del udstyr, som både kan forøge produktiviteten og medvirke til, at kvaliteten holder på samme tid. Har man ikke det rette udstyr, risikerer man både at kunderne ikke får maden til tiden, eller at man ikke kan tage større ordrer, da man måske ikke har kapaciteten i ens ovn til at varme meget mad på samme tid, og at kvaliteten af maden daler, fordi man så i stedet forsøger at skære noget af produktionstiden af andetsteds. Derfor bør du som noget af det allerførste, når du starter et cateringfirma, sørge for det helt rette Storkøkkenudstyr – dette kan du bl.a. få hos cateringinventar.dk.

Kvalitet over kvantitet

Når du starter dit cateringfirma, er det ligeledes vigtigt, at du ikke blot tager imod alle ordrer uden at tænke på, hvad du egentlig er i stand til at producere. Det er nemlig vigtigere, at kvaliteten sidder i skabet, så du med tiden får flere anbefalinger, end at du på den korte bane tjener lidt mere.