Det er vigtigt, at dine medarbejdere er i stand til at arbejde effektivt, når de møder op på arbejde. Det handler ikke om at arbejde hårdere eller hurtigere, men derimod om at skabe et bedre flow i arbejdsgangen. Du kan etablere et effektivt og optimalt arbejdsmiljø på flere måder, hvilket du kan læse mere om i det følgende.

En opslagstavle er et must-have

Opslagstavler er at finde på rigtig mange arbejdspladser. Udover at det fungerer som en glimrende måde at adskille kontorpladser på, så har tavlen også et praktisk formål. Her kan du nemlig hænge vigtige noter op, så du ikke glemmer vigtige deadlines og lignende.

Du kan også hænge en whiteboard tavle op, hvor du kan notere dagens to-do-liste. Dermed ved dine medarbejdere præcis, hvad de skal nå den pågældende dag.

Motiverede medarbejdere er mere effektive

Når dine medarbejdere trives og har det godt, så vil de også være tilbøjelige til at arbejde mere effektivt. Derfor er det en rigtig god idé at sørge for, at dine medarbejdere er glade, når de møder op på arbejdet. Det kan du for eksempel gøre på følgende måder:

  • Hav en frokostordning på jobbet.

  • Hold arrangementer for de ansatte – et bedre sammenhold resulterer i øget lyst til at møde op og være effektiv.

  • Giv dem ros, når de gør et godt stykke arbejde.

  • Giv dine ansatte en motiverende belønning i form af en julefrokost, firmafest eller lignende. Det giver dem øget incitament til at ville arbejde hårdere.

Sørg for at de nødvendige redskaber er til rådighed

Vil du opnå et effektivt arbejdsmiljø og sikre et godt flow i arbejdsgangen, så kræver det også, at du hjælper dine ansatte godt på vej. Det kan du eksempelvis gøre ved at sørge for, at de nødvendige redskaber altid er til rådighed. Det kan være redskaber såsom printerpapir, kuglepenne, computere og lignende.