Er du på udkig efter et nyt gulv? Er det gamle gulv godt slidt, eller føler du bare, at dit hus har brug for et nyt friskt pust? Lige meget hvad grunden er til, at du ønsker at udskifte dit gamle gulv, og lige meget hvilket slags gulv du i forvejen har, så vil vi her slå et slag for, at du tager den gamle klassiker, trægulvet, med i overvejelserne.

En klassiker der aldrig går af mode

En af de største fordele ved trægulvet er, at det er ganske holdbart, både i forhold til slitage, men i høj grad også i forhold til modetendenser. Hvis du fx vælger et linoleumsgulv eller et gulvtæppe med et bestemt mønster eller i en bestemt farve, som lige netop er trendy på det tidspunkt, så er der altså en risiko for, at moden ændrer sig, og dit gulv altså ikke følger med. Med et trægulv ved du, at dit gulv altid vil være moderigtigt, da trægulve fungerer med mange forskellige husarter og indretningstemaer. Der findes ligeledes mange forskellige slags trægulve. Køber du fx dine trægulve fra Moland, kan du få gulve fremstillet i mange forskellige træsorter, i mange forskellige farver og mønstre og med mange forskellige slags lakeringer. Fælles for dem alle er, at de aldrig går af moden – se mere her.

Lad ikke loft- og vægmalingen begrænse dig

Man siger som regel, at et godt samspil imellem loft, vægge og gulv er livsnødvendigt for et rums udseende. Derfor kan man godt ende med at sidde fast i tanken om, hvordan ens nye trægulv vil se ud sammen med væggene og loftets nuværende farve eller tapet, men det er altså vigtigt, at du først og fremmest tænker på, hvilket gulv du bedst kan lide, da du jo altid kan male væggene og loftet, mens gulvet er mere permanent.