Dette indhold er sponsoreret

Er du på jagt efter belysning, der kan være med til at pryde din gang, sætte stemningen i din spisestue eller give karakter til et helt tredje rum i dit hus? Så er lysekroner helt sikkert et godt valg, da denne form for belysning altid kan bidrage til at give et stort indtryk, i det rum, du ønsker at præge. 

Der findes i dag et voksende udvalg, når det kommer til designs, som lysekroner kan fås i. Det handler derfor først og fremmest om, når man skal vælge en lysekrone, at finde ud af, hvilken stil og hvilket design, der er ideel for rummet. Derudover er det også vigtigt at overveje, hvilken størrelse lysekronen skal have, lysudgangene, typen af lyskilde og mulighed for dæmpning af belysningen. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal gå efter, når du skal ud og se på lysekroner, så læs med her. 

Hvad er vigtigt at kigge efter, når jeg skal kigge på lysekroner? 

Til at starte med, kan det være en god idé at skabe sig et overblik over, hvilke designs, der findes – og hertil hvilken form for lysekrone, der vil passe perfekt ind i dit rum. Hos Daells Bolighus er der for eksempel et stort udvalg af lysekroner, hvorfor du her nemt kan skabe dig et overblik. Når du har fundet ud af, hvilket design, du går efter, er det efterfølgende vigtigt at have de tre hovedfaktorer for øje: størrelsen på lysekronen, retningen af lysudgangene og muligheden for dæmpning. 

Hvis du enten vælger en for stor eller en for lille lysekrone, kan det være med til at give et uproportionalt udseende i dit rum. En for stor lysekrone kan medfører, at loftet i rummet kommer til at føles ekstremt lavt, mens en for lille kan komme til at virke endnu mindre i rummet og derved give en underlig proportionalitet. Hvis du er tvivl om størrelse, så er det som regel altid bedre at købe en lidt for stor end en lidt for lille lysekrone. 

Efterfølgende er det også vigtigt at sørge for, at lyset, der kommer ud af armaturet, ikke er blændende. Der er for eksempel ikke noget værre end at sidde ved et spisebord og blive blændet af lyset fra lampen over bordet. Tænk derfor over, hvilken retning lyset går, og hvorvidt pærerne er skjult eller fremme. Hvis pærerne er fremme, kan det være en god idé at tilføje en lysdæmper til lysekronen, så du kan kontrollere lyset bedre og derfor også sætte det efter stemningen.