Hedestoker er en gammel virksomhed, som har været kendt i Herning og omegn i mange år for at være førende indenfor vvs og varmekilder i form af pillefyr og solvarme. De har dog de sidste par år også specialiseret sig i både pilleovne og i brændeovne. Det har skabt stor efterspørgsel fra kunderne på at kunne se ovnene før salg. Derfor har de valgt at afsætte nogle kvadratmeter til at lave et pejsecenter, hvor folk kan komme og se et bredt udvalg af de ovne, som sælges i shoppen. Sortimentet er sammensat, så det viser både de forskellige producenter, modeller, farver, tilbehør og andre muligheder.

Udstilling af både brændeovne og pilleovne

I pejsecenteret kan man både få lov at røre og se det forskellige ovne og man kan selvfølgelig også få den kompetente vejledning, som Hedestoker altid har været kendt for. Pejsecenteret er åbent i Hedestokers almindelige åbningstid og der er altid mulighed for at få en kop kaffe og en rundtur sammen med en medarbejder, som kan give en grundig gennemgang af teknik i de forskellige ovne og som kan hjælpe med at afdække behovet for, hvilken ovn, som vil dække ens behov, så man ikke kommer til at betale alt for meget for funktioner, som man ikke har brug for og at du samtidig får en pilleovn eller brændeovn, som du bliver glad for.

Ekstra penge at spare lige nu

Der er i øjeblikket udlovet penge til en pulje, hvor man kan få 2.000 kr. for sin gamle brændeovn – du kan læse mere om puljen her – https://www.hedestoker.dk/skrotningspraemie_paa_2000_kr_paa_gamle_braendeovne.html

Så hvis du har en ældre brændeovn, så kan du trække 2.000 kr. fra i prisen på din nye pille- eller brændeovn. Foruden skrotningspræmien, så er det også værd at tage med, at stort set alle de brændeovne, som Hedestoker fører er svanemærket og derfor vil du også opnå en stor besparelse i brænde eller, hvad du bruger til at fyre med.

Miljørigtige brændeovne og valg af skorsten

Brændeovne i dag er lagt mere miljørigtige, da de udnytter næsten 100% af den varme, som kommer ved forbrændingen. I gamle dage røg en stor del af varmen med ud igennem skorstenen, hvor man i dag er langt dygtigere til at udnytte varmen inden i rummet, hvor forbrændingen foregår.

Dette betyder dog også, at man godt kan få udfordringer med at få godt nok træk i skorstenen til at opretholde en god forbrænding, når man skifter til en mere miljørigtig brændeovn. Det er derfor en rigtig god ide, at man tager en snak med en fagmand, inden man installerer sin nye brændeovn. Denne rådgivning kan man naturligvis også få i det nye pejsecenter hos Hedestoker.