Musik er en af de største industrier inden for underholdning – og det er med god grund. Næsten alle hører musik dagligt og får ro eller bliver oppisket i et sindelag, der sætter rammerne for den gode feststemning. Den magiske virkning ved musik gør også, at mange har som hobby at øve sig med instrumenter. Her bliver det en udfordring, hvis du bor til leje og ikke ønsker at lave lydgener.

Her får du forslag til instrumenter, du alligevel nok vil kunne øve med derhjemme, da de ikke laver voldsomt med lyd. Du kan finansiere køb af instrumenter med lån, og hvis du gør det, lyder her et godt råd: Saml dine lån og spar mange penge. Med det til side kan vi se på de lydsvage instrumenter.

Guitarer giver som regel en diskret lyd

Strengeinstrumenter som guitarer og ukuleler larmer aldrig voldsomt og kan ofte ikke høres gennem vægge. Sidder du i hjemmet med vinduet lukket, vil støjen i decibels sikkert være mindre end det volumen, du ser tv med, da strengene bare skal spilles hårdt nok til, at du hører lyden. Udfordringen her er dog, at stadige, monotone lyde af samme streng, der spilles, giver irriterende ambientmusik.

Keyboards kan du lytte til alene

Keyboards er ideelle instrumenter til diskret brug, da du kan koble et sæt høretelefoner til dem for at have lyden helt for dig selv. Det stiller selvfølgelig særlige krav til høretelefonerne, da de ligesom skal give god nok lydkvalitet til, at du hører din musik på samme måde med som uden høretelefoner.

Eltrommer generer ingen

Er du mere til rytmisk spil, finder du eltrommer, der præcist ligesom keyboards giver dig mulighed for at høre lyden gennem høretelefoner. Du får ikke den samme føling under spil ved brug af et elektronisk trommesæt, som du gør med virkelige trommer, med det er et fint, lydsvagt alternativ.