Herning er hedens hjerte, og der ligger mange smukke huse af ældre dato. Gamle huse har dog den faldgrube, at de ofte ikke er energioptimerede og derfor er dyre at bo i. Her får du en kort guide til, hvordan du kan energioptimere dit hjem i Herning og omegn.

Hvorfor skal jeg energioptimere?

I Danmark bruger vi enormt mange økonomiske og miljømæssige ressourcer på at varme vores hjem op, fordi vi bor i et køligt klima. Mange bor også i ældre huse, som desværre lukker rigtig meget varme ud igen. Det er vel og mærke varme, som allerede er produceret og derfor har udledt CO2, men det er også varme, du allerede har betalt for.

Du smider altså rigtig mange penge væk, hvis dit hus i Herning er af ældre dato. Det er endnu værre, hvis du har ældre vinduer eller dine ydermure ikke er isolerede.

De to bedste grunde til at energioptimere er altså:

  • Du gør din økonomi en stor tjeneste.
  • Du hjælper samtidigt miljøet.
  • Dertil kommer den gode samvittighed du får, når du energioptimerer.

Book en rådgivning

Det er altid nemmere at tale om tingene, når man sidder ansigt til ansigt. Livet i Herning er heldigvis meget jordnært, og på trods af at byen er i heftig vækst, er Herning ikke større, end du sagtens kan finde hjælp og kyndig rådgivning til din energioptimering.

Det er altid en god idé at indhente et eller flere tilbud, inden du beslutter dig for en samarbejdspartner. Typisk er tilbud ganske uforpligtende, og det er en god måde, hvorpå du kan undersøge det lokale marked, uden at tage en beslutning lige med det samme.

Vælg desuden altid et professionelt firma. Det er din garanti for et stykke arbejde, der er udført med ekspertise og inden for de gældende lovgivninger på området. Ved at bruge eksperter får du også den nyeste rådgivning samt vejledning omkring blandt andet fradrag og tilskud.

Godt at vide

Mange danskere er ikke klar over, at de kan få økonomisk tilskud, når de energioptimerer deres bolig. Det kan desværre afskrække en del fra at gøre en god gerning for sig selv og miljøet, men investeringen betaler sig altid tilbage i det lange løb. Du kan spare op mod 50 % på din varmeregning ved at energirenovere din bolig.

Du behøver heller ikke at stå med hele regningen selv. Der er nemlig hjælp at hente, hvis du efterisolerer husets ydermur eller vælger at indsætte nyere vinduer i dit hjem. Du skal søge om at modtage et tilskud, inden du begynder dit projekt. Det kan en energirådgiver ligeledes hjælpe dig med.

Det er muligt at modtage 12.000 kroner per person hvert år. Du kan trække fradraget fra i SKAT, så det bliver hurtigt et stort fradrag, hvis I bor flere sammen i Herning.