Er du på udkig efter en ny brusevæg, eller brusedør? Så er der nogle ting, som du skal være opmærksom på, inden du beslutter dig.

Hos Flottebade.dk, har vi et stort udvalg af brusevægge, så du også kan finde noget, som passer til lige præcis dit badeværelse. Herunder kan du læse lidt om de ting du skal tænke over, og være opmærksom på.

Størrelse på brusevæg

Brusevægge kan findes i mange forskellige størrelser. Du skal tænker over hvor meget plads du gerne vil have i din brusekabine, og hvor meget du vil have brusevæggen til at afskærme. Er der for eksempel et bademøbel eller toilet ved siden af, er det praktisk, hvis brusevæggen afskærmer disser for vand.

Hos FlotteBade.dk, anbefaler vi, at din indgangsbredde, helst ikke må være mindre end 45-50 cm., så det ikke bliver for besværligt at komme ind i brusenichen.

Mange brusevægge, kan mod et tillæg i prisen, fremstilles efter mål, så du kan få præcis den bredde og højde, som du ønsker dig.

Montering af brusevæg

Der findes lidt forskellige måder, at montere en brusvæg på.

De fleste sidder i en u-profil på væggen, nogle har også profil mod gulvet. Som støtte monteres en stang, i enten 90° montering, som forhængstang, eller i 180° i forlængelse af glasset. Nogle modeller kan også leveres med en lodret stang til loftet. U-profiler, har den fordel, at de kan limes i væggen, eller i gulvet, hvor man ofte ikke kan borer huller. Overvej, hvilken støttestang løsning, som vil være bedst for dig.

Der findes også brusevægge, som monteres i nogle enkle beslagt 3-4 stk. i højden og 2-3 stk. bredden. Nogle synes at dette er en enklere løsning, men den er dog ikke så tæt, som en brusevæg der er monteret i u-profiler.

Glastyper og profilfarver

Mange producenter af brusevægge tilbyder i dag, flere valgmuligheder i forhold til profilfarver, som findes i både blanke, matte, børstede, sorte, hvide, eller messing overflader. Måske kan du vælge en profilfarve, som passer til dine armaturer og dit badeværelsestilbehør.

Der kan i mange tilfælde også kan vælges imellem forskellige glastyper. Klassisk klart glas, matteret glas, frostet glat, gråtonet glas, eller glas med forskellige mønstre, findes også.